Helaas is Marieke wegens gezondheidsklachten voor onbepaalde tijd niet werkzaam.

 

 

Nieuwe Samenwerking binnen de praktijk: welkom Daphne!

Vanaf 1-1'20 is de praktijk een duopraktijk geworden! Samen met mijn collega Daphne van der Putten dragen we zorg  voor jullie als a.s. ouders tijdens de zwangerschap en baring. Meer informatie over de vorm van onze samenwerking en de introductie van Daphne is  hieronder te lezen.

Over ons

Marieke Verschelling

Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige dochters.
Vroedvrouw sinds 1995. Als klein kind al wist ik dat ik vroedvrouw wilde worden. De komst van nieuw leven was altijd al iets wat mij verwonderde en intrigeerde. Ook voelde ik intuitief aan dat baby's al voor hun geboorte een aanwezigheid hebben waar we ons op kunnen afstemmen. In mijn eigen zwangerschappen heb ik dit aan den lijve kunnen ervaren.

Ik heb na de Opleiding tot Verloskundige, de basisopleiding Body Mind en daarna de basistraining Sexual Grounding Therapy gevolgd. Hier maakte ik onder andere kennis met bio energetica en emotioneel lichaamswerk. Ik heb hier veel geleerd over de kracht van lichamelijke processen, ons onderbewuste en spirituele zijn.

In 2015 volgde in de coachingsopleiding voor verloskundigen bij Amethist en in 2016 heb ik de post HBO opleiding tot homeopatisch verloskundige bij de VV&H afgerond. Tevens mag ik mij  EMDR traumaverwerkingsspecialist noemen.

Dit jaar volg ik de opleiding tot Pelvic Integrative Therapist. Lees meer hierover op: www.integralpelvictherapy.com

 

Ik werk intuïtief en stem me in het moment af wat er nodig is. Dit maakt dat je zorg op maat krijgt, en de reis die we samen maken uniek en authentiek is.


Daphne van der Putten

Ik ben de trotse moeder van inmiddels drie grote zonen en getrouwd met een heerlijke man. Als vroedvrouw heb ik een geweldige en interessante carrière mogen volgen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik Marieke mocht ontmoeten. Als vrouw, als sister en als collega voelde ik direct een diep respect en verbinding met haar. Ik ben enorm dankbaar dat dit zich nu mag uitvouwen in onze samenwerking!

Het vak vroedvrouw heeft me als kind altijd al geboeid. Met grote interesse las ik op jonge leeftijd een boek welke bij mijn moeder in de kast stond. In dat boek stonden expliciete foto's van het geboorteproces. 

Hoewel er werd gezegd dat ik nog iets te jong was voor deze foto's kon ik niet stoppen met in dit boek te kijken. Op latere leeftijd heb ik een voorbeeld genomen aan geboortewerkers als Ina May Gaskin en Michel Odent. Zij hebben niet alleen diepgaande kennis over het vrouwenlichaam en het geboorteproces, ze eren ook de innerlijke wijsheid van de vrouw. Ze zijn, net als ik,  voorstander van het laten ontvouwen van een autonome geboorte. Female empowerment en lichaamswijsheid zijn in mijn carrière altijd de rode draad geweest.

Medische achtergrond

In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik had gestudeerd in België en heb daar, na de afronding van mijn studie, meegeholpen in een kleine verloskundigenpraktijk. We begeleidden thuis- en ziekenhuisgeboortes. Na een tijdje voelde ik een verlangen om me te verdiepen in ingewikkeldere zaken die kunnen spelen tijdens een geboorte en begon ik te werken als klinisch verloskundige in Den Haag (het MCH- Westeinde). Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt in een academisch ziekenhuis (het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht), alwaar ik meehielp met gecompliceerde geboortes die specialistische kennis en zorg vereisten. Daar ben ik ook gecertificeerd als neonatale life support trainer en basic life support trainer.

Ik heb tijdens mijn tijd in het ziekenhuis altijd geprobeerd bruggen te slaan tussen de medische en spirituele wereld. Iets wat ik nog steeds met passie doe! Ik werk graag op een vrije manier, los van protocollen, maar met respect voor de wetenschap.