Mijn werkwijze

 

Coaching

Omdat je als zwangere vrouw je eigen unieke reis in het aanstaand moederschap aflegt, geef ik graag begeleiding die aansluit bij jouw behoefte. We doen dit door tijdens de consulten de tijd te nemen voor alle aspecten die jouw aandacht vragen. Met behulp van coachingsgesprekken, visualisatie en afstemmingen weet je je gehoord, geraakt en gespiegeld waar dat welkom is. Natuurlijk is er ruimte voor je partner en de relatie hierin.

Deze coaching betekent dat ik als ervaren "vroedvrouw in ruste" meedenk en kijk naar wat jou bezighoudt tijdens je zwangerschap. Met holistische kijk op gezondheid, zwangerschap en geboorte kan ik je begeleiden wanneer je bijvoorbeeld een medisch traject in het ziekenhuis loopt, of wanneer je extra begeleiding wenst naast de zorg van je eigen verloskundigen.

Er bestaat de mogelijkheid om een coachingstraject af te nemen, in te zoomen op het maken van een persoonlijk geboorteplan, of een persoonlijke geboortevisualisatie te doen. 

Ik werk nauw samen met mijn partner Peter Wilms die theta -healing aanbiedt: een doeltreffende en diepgaande methode waarin grond-overtuiginen worden geherprogrammeerd. www.ohmm.nl

 

Coachingstraject

Elke zwangerschapsmaand vraagt om iets anders.

Ik begeleid je gedurende jouw zwangerschapsperiode in vijf sessies van plm 1,5 uur.  Ik ga in op actuele vragen en situaties,  Aan bod komt: 

  • Hoe kun je omgaan met bepaalde zwangerschapsklachten, en wat hebben ze je te vertellen?
  • Hoe ga je om met medische onderzoeken en blijf je verbindend met jezelf, de baby en je zorgverlener?
  • Wat heb je nodig nu je moeder wordt, en hoe communiceer je dat naar je partner en de buitenwereld?
  • Wat zijn patronen die nu aan het licht komen, en hoe zet je deze duurzaam om?
  • Is er een traumatische ervaring die jouw vertrouwen in de weg zit? We kunnen hier een herschrijving doen.
  • Op welke wijze zou jij idealiter geboorte willen geven, en hoe kunnen we een goed geboorteplan schrijven?
  • Wat kan je verwachten in de kraamperiode en hoe kan je je optimaal voorbereiden?

De 5 sessies plannen we samen in, dit kan naar eigen behoefte in het moment, of van te voren. De sessies zijn online of desgewenst bij jou/ jullie thuis.

 

De watergeboorte

Warm water heeft met zijn omhullende en ontspannende kwaliteit  voor veel vrouwen een gunstige uitwerking op de bevalling. De watergeboorte is een voor mij vanzelfsprekende vorm van geboorte geven. Als barende vrouw ervaar je in het water veel bewegingsvrijheid, hetgeen de bevalling in meerdere opzichten kan bevorderen. De baby maakt een geleidelijke overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld. Er wordt een hands-off approach van de verloskundige gevraagd en dat kan jou in je kracht brengen.

Met mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van watergeboorten kan ik adviseren en inspireren in de voorbereiding daarop. 


blessingways en sluitingsritueel

de kracht van de ceremonie

Een blessingway houden we aan het einde van de zwangerschap waarin we samen met jou en jouw dierbaren een ceremonie houden om je in je kracht en je overgave te wensen ten tijde van de baring. We zingen, doen prayers en zetten jou en je baby in  licht en de liefde. Ik bereid dit voor met zorg en kleine attenties.

 

Een sluitingsritueel is een van origine in Zuidamerika gehouden ceremonie waarin we je energetisch sluiten na de openende periode van de baring. We doen dit door middel van massage, warme baden, kruiden en de Rebozo doeken. We zingen, reinigen en doen een visualisatie. Deze ceremonie doen we op z'n vroegst 6 weken na de bevalling.

 

placenta capsuleren, tinctuur en balsem

 

Capsules

Voor wie dat wil, droog ik de placenta na de geboorte van de baby.

Vanuit de gedachte dat daarin de cellen en essentiele voedingsstoffen zitten die je "geinvesteerd" hebt in de placenta, maak je de cirkel weer rond door deze terug in te nemen na de bevalling. Je hebt nu een power medicijn op maat!

De placenta wordt gedroogd,  fijn gemalen tot poeder en daarna gecapsuleerd tot pillen. Van een gemiddelde placenta komen plm 120-150 capsules.

Heilzame werking

Volgens verschillende bronnen wordt inmiddels aangenomen dat placenta-inname kan bijdragen tot

* vermindering van prevalentie van postpartum depressies, dmv regulering van de hormoonhuishouding

* sneller stijgen van hb (ijzergehalte in het bloed)

* sneller herstel en indaling van de baarmoeder na de geboorte en  daarmee

* vermindering bloedverlies in het kraambed 

* sneller op gang komen van de borstvoeding in de kraamweek

* bevordering algeheel herstel na de bevalling

 

Placentabalsem

Van de gedroogde placenta maak ik een balsem die je kunt gebruiken voor jezelf en de baby. 

Placenta tinctuur

Deze tinctuur is een powertinctuur die je heel lang kunt gebruiken, zelfs als je zelf in de overgang bent! Het is de fijnstoffelijke vorm van de placenta die je hiermee inneemt. Je kunt hem ook als een soort van rescue remedie inzetten voor jezelf of je kindje (nooit geven aan je kindje jonger dan 2 jaar oud)

 

Je krijgt van alle drie producten een uitgebreide gebruiksaanwijzing.

Neem contact op als je een vraag hebt, of wanneer je wilt dat ik bovenstaande producten van je placenta maak.