Onze werkwijze

Omdat je als zwangere vrouw je eigen unieke reis in het aanstaand moederschap aflegt, geven we graag begeleiding die aansluit bij jouw behoefte. We doen dit door tijdens de consulten - naast de reguliere zwangerschapschecks- de tijd te nemen voor alle aspecten die jouw aandacht vragen. Met behulp van gesprekken, massage, visualisatie, homeopathie en Reiki weet je je gehoord, geraakt en gespiegeld waar dat welkom is.

Natuurlijk is er ruimte voor je partner en de relatie hierin.

De praktijk maakt deel uit van Centrum MENSENKIND, waarmee we een prachtige samenwerking hebben met therapeuten en behandelaars die jou eventueel aanvullende zorg kunnen verlenen. Denk aan osteopathie, Regenesis therapy, systeem therapie, homeopathie, haptonomie en reflexzonetherapie. Neem een kijkje op www.mensenkind.nu 

Daarnaast werken we nauw samen met Peter Wilms die theta -healing aanbiedt: een doeltreffende en diepgaande methode waarin grondovertuiginen worden geherprogrammeerd. www.ohmm.nl


De watergeboorte

Warm water heeft met zijn omhullende en ontspannende kwaliteit  voor veel vrouwen een gunstige uitwerking op de bevalling. De watergeboorte is een voor mij vanzelfsprekende vorm van geboorte geven. Als barende vrouw ervaar je in het water veel bewegingsvrijheid hetgeen de bevalling in autonomie en overgave kan bevorderen. De baby maakt een geleidelijke overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld. Waar mogelijk en wenselijk werk ik met minimale interventies en hands-off.


Integral Pelvic Therapy®

(Daphne) 

Tijdens mijn jaren in het ziekenhuis merkte ik dat veel medische complicaties een gevolg leken te zijn van een scheiding tussen het lichaam en de geest. Als antwoord hierop,  ben ik gaan experimenteren met verschillende vormen van lichaamswerk. Door zachte aanrakingen met volle aanwezigheid, leken vrouwen wel in contact te komen met hun lijf en meer ontspannen een bevalling in te gaan. Na vele studies en persoonlijk onderzoek, heb ik een manier van werken ontwikkeld die de naam: Integral Pelvic Therapy (IPT) kreeg. 

IPT is een complementaire alternatieve behandelmethode, ontwikkeld met als doel de balans in het bekken herstellen. Door middel van zachte uit- en inwendige massage technieken worden fysieke, emotionele en energetische blokkades opgeheven. Het bekken ontspant, voelt levendig en vitaal aan. Dit blijkt een enorme positieve uitwerking op de bevalling te hebben want weefsel wat zacht, open en ontspannen is, daar zal een baby gemakkelijker door komen!